May 11, 2013

Είμαι μανιταρού...

    Είμαι μανιταρού, τι να κάνουμε. Γενικά η γεύση του μανιταριού με ξετρελαίνει. Ψητά πλευρώτους, μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια, στην πίτσα, ψιλοκομμένα στη σαλάτα, τηγανητά με αυγά κτλ. Ε καταλάβατε την ιδέα... Πρόσφατα λοιπόν ανακάλυψα ότι υπάρχει μπύρα με εκχυλίσματα μανιταριού και είναι και από ελληνική εταιρία. Ψάξε-ψάξε, βρήκα την ιστοσελίδα της Μανιταροπωλείο (τι ποιό ταιριαστό όνομα?) ... Και βρέθηκα στον παράδεισο του μανιταριού.
   Αφού κοίταξα όλο το site με προϊόντα από μανιτάρια κατέληξα να παραγγέλνω τα εξής. Συσκευασίες με φρέσκα μανιταρια (πλευρώτους και λεντινούλα) να τα μαγειρέψω, ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας, μαύρη τρούφα σε φέτες σε ελαιόλαδο, (είπα να δοκιμάσω αυτή την ιδιαίτερη γεύση) ταλιατέλλες με λεντινούλα, μπύρα με εκχύλισμα μανιταριού, πλευρώτους μαρινατα-ξυδάτα, 2 βαζάκια μανιτάρια γλυκό κουταλιού (πλευρώτους και κανθαρέλλα). 3 μέρες μετά την παραγγελία τα είχα στα χέρια μου... 
    Άποψη. 
  • Φρέσκα μανιτάρια. Πολύ καλά κομμάτια. Έχει τύχει να αγοράσω από το σούπερ μάρκετ και να είναι σε κακή κατάσταση και σκληρά κτλ. Αυτά ήταν πραγματικά καλοδιαλεγμένα! 
  • Ταλιατέλες. Όταν τις μαγείρεψα μοσχομύρισε το σπίτι. Άπλα έριξα λίγο πιπέρι και λίγη παρμεζάνα στο πιάτο και ήταν απίθανες. 
  • Μαριναρισμένα πλευρώτους. Γευστικά και ωραία και στην σαλάτα και για τσιμπολόγημα δίπλα στο φαγητό ή με συνοδευτικά με την μπύρα. 
  • Τρούφα και ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας. Ιδιαίτερη, δυνατή γεύση. Μια κουταλιά ελαιόλαδο στην σαλάτα μαζί με μια ψιλοκομμένη φετούλα τρούφας πχ την έκανε να πάρει φοβερό άρωμα. Επίσης αντίστοιχη ποσότητα σε 2 πιάτα μακαρόνια ήταν υπεραρκετή. 
  • Μπύρα. Σκούρα καστανή, γεμάτη γεύση με την μυρωδιά από μανιτάρι να είναι διακριτική θα έλεγα, (θα μου άρεσε να ήταν πιο έντονη) με 9% αλκοόλ και αρώματα σκούρας μπύρας. 
  • Γλυκά κουταλιού. Απαγόρευσα στην μητέρα μου να τα κεράσει σε φίλες της. Τα θέλω μόνο για εμάς!!! Μαλακά, χωρίς να είναι λιωμένα, κομμάτια, απίστευτο μυρωδάτο σιρόπι. Για την κανθαρέλλα ειδικά με συγκρατώ από το να φάω όλο το βαζάκι. Δεν θα έχω μετά, οπότε τρώω με οικονομία... 
Μάλλον σύντομα θα αγοράσω υπόστρωμα να καλιεργώ τα δικά μου!!! Ορίστε, πάλι μου άνοιξε η όρεξη. Πάω για λίγο γλυκό και αναμένω συνταγές σας για να εκμεταλευτώ τα φρέσκα μανιταράκια μου. 

3 comments:

  1. Εντυπωσιακό το μπλόγκ σου,με πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις και ποικίλα θέματα.Γράφομαι γιατι μου άρεσε σε πάρα πολλά θέματα.Σε περιμένω και απο το δικό μου να με διαβάσεις.Καλό βραδάκι!

    ReplyDelete
  2. ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!

    ReplyDelete
/body