Jul 14, 2013

Τα βουναλάκια

   Και ναι! Κατάφερα να πάω για μπανάκι μέσα Ιουλίου (και να καώ διότι δεν έβαλα αντηλιακό κάτω από την ομπρέλα, κακή ιδέα!!!) στο λιμάνι της Αρχαίας Κορίνθου και μετά πήγα για μαμ εκεί δίπλα. 
Στον παραλιακό δρόμο, λίγο μετά την πόλη θα δείτε σχεδόν απέναντί σας δύο λοφάκια. Παρκάρετε και αράζετε για μπανάκι στη όμορφη παραλία με θέα τον κορινθιακό και επισκέπτεστε και το μαγαζί που περιγράφω.
   Οι λόγοι που μου άρεσε τόσο ώστε να γράψω είναι οι απλοί λόγοι που πρέπει να υπάρχουν σε ένα μαγαζί. 
   Μερίδες. Με 5 πιάτα, 3 άτομα φάγαμε, χορτάσαμε, φουσκώσαμε, ταΐσαμε και κάτι γατούλες.
   Ποιότητα. Πατάτες τηγανητές. ΌΧΙ προτηγανισμένες. Με γεύση σπιτική. Ανάλατες παρακαλώ και γευστικότατες παρόλα αυτά (μου αρέσει το φαγητό ανάλατο στα μαγαζιά. Και βάζεις εσύ όσο θες και δεν κρύβει τις γεύσεις. Καλές ή κακές.) Τα ψάρια έδειχνα φρέσκα. Τα καλαμάρια το ίδιο. Και δεν ήταν και κομμένα στις κλασικές προτηγανισμένες ροδέλες. ήταν όλη η κουκουλιτσα σαν σωλήνας και τα καταχαρήκαμε. Το ψωμί ζυμωτό και γευστικό. 
    Τιμές. Αξιοπρεπείς και καλές για την εποχή. 
  Στα πολύ θετικά το σέρβις. Μέσα στη καλή διάθεση και την ευγένεια. Καλοπροαίρετοι και χαμογελαστοί. 
   Και το κέρασμα. Με την "πίεση" του οικοδεσπότη, να μας κεράσουν δεχτήκαμε παγωτό. Και εκεί που λέμε θα μας φέρουν σύνολο κανένα 2 μπάλες για όλους μας, να τα γυάλινα ποτήρια, με 2 μπάλες για τον καθένα μας, με το σιρόπι τους. Περιποιημένα σαν να τα είχαμε παραγγείλει σε gelateria.
   Ε ναι. Αυτά σε κρατάνε και σε ξαναγυρίζουν σε ένα μαγαζί!!!

No comments:

Post a Comment

/body