Apr 1, 2013

"Ο χοντρός" της Nέας Mάκρης και άλλες ιστορίες

    Κυριακή με φοβερό καιρό, και μια φίλη με παρακίνησε να πάμε βολτούλα σε κάποια παραλία. Για αλλού λέγαμε, για αλλού ξεκινήσαμε, αλλού φτάσαμε και αλλού καταλήξαμε. Να μην σας τα πολυλογώ φτάσαμε Νέα Μάκρη με τα πολλά, κατά τις 3 παρά. O δρόμος γεμάτος κόσμο, παιδάκια, ποδήλατα και να κάνουν περατζάδα στην λιακάδα. Όμορφες εικόνες.... 
    Έχοντας πλέον πεινάσει λιγάκι,περάσαμε από διάφορα μαγαζιά πάνω στην παραλία και αφού ρωτήσαμε κάποιους,  μας πρότειναν "τον χοντρό". 
Περάσαμε απέξω και ήταν πατείς με, πατώ σε. Είδαμε και τα άλλα μαγαζιά εκεί δίπλα στην ίδια κατάσταση. 
    Τέλος πάντων λέμε, αφού μας τον πρότειναν, ας τον επισκεφτούμε. Φτάνουμε και μας έχουν στην αναμονή να φύγει κάποιο τραπέζι να καθίσουμε, και μας ενημερώνουν ότι θα εξυπηρετηθούμε με πολλή μεγάλη καθυστέρηση λόγω πολύ κόσμου.. Σύντομα αδειάζει κάποιο τραπέζι, (μέσα γιατί έξω είχε μια ψυχρούλα μας το δείχνουν. Καθόμαστε και αναμένουμε τα γκαρσόνια. Έρχεται ένα παλικάρι στρώνει το χαρτί στο τραπέζι και μας ενημερώνει εκ νέου ότι λογω μεγάλης κίνησης θα αργήσουν περίπου 3/4 με μια ώρα. κανένα πρόβλημα από μέρους μας. Δεν πεινούσαμε ιδιαίτερα και έχοντας και οι δυο δουλέψει σε καφετέριες και εστιατόρια ξέρουμε ότι τις ώρες αιχμής δεν μπορείς να περιμένεις εξυπηρέτηση με τέλειους χρόνους. 
    Κάποια στιγμή έρχεται το ψωμάκι, και το νεράκι και τσιμπολογάμε. το δίπλα τραπέζι να έχει αρχίσει την γκρίνια ενώ έχει και το ίδιο ενημερωθεί πότε θα εξυπηρετηθεί στον ίδιο χρόνο δυσανασχετεί στο εικοσάλεπτο, σχολιάζει κακοπροαίρετα στα γκαρσόνια κτλ. Ατάραχες εμείς με το ψωμάκι μας και το αγνάντεμα στην θάλασσα. Κάποια στιγμή δίνουμε παραγγελία, και κάποτε έρχονται σιγά σιγά και τα φαγητά. ( Το δίπλα τραπέζι ενώ λάμβανε την ίδια εξυπηρέτηση με όλους συνέχιζε την γκρίνια....) Οπότε ας σας πω τις γενικές μου εντυπώσεις. 

Όμορφο μαγαζάκι και απλό. Καθόλου εξεζητημένο ή με ξεπερασμένο στυλ. 
    Μεγάλος κατάλογος που θα μπορούσε να καλύψει όλα τα γούστα. Νηστίσιμα, κρεατικα, θαλασσινά, αλλά ακόμη και τους χορτοφάγους θα τους ικανοποιούσε. 
      Γενικά είχε πολλές οικογένειες με πιτσιρίκια στο καρότσι και παρατήρησα τουλάχιστον στη μεριά που καθόμασταν ότι παρόλο που υπήρχαν καπνιστές έβγαιναν έξω να καπνίσουν πόσο μάλλον αφού δεν υπήρχε τασάκι στο τραπέζι. Πάντως δεν μύριζε πουθενά τσιγαριλα. (είμαι περιστασιακή καπνίστρια αλλά δεν μου αρέσει η τσιγαριλα σε κλειστό χώρο και πόσο μάλλον εν ώρα φαγητού. 
     Το άλλο που παρατήρησα και μου άρεσε πολύ είναι μια αλλαξερια που υπήρχε στο μπάνιο για τα μωράκια. Έχοντας φίλη με μωρό έχω δει ότι είναι κάτι σημαντικό και πλέον το παρατηρώ... 
    Τα γκαρσόνια που μας εξυπηρέτησαν χαμογελαστά, με καλή διάθεση και εξυπηρετικά παρά το γενικό χαμό προσπαθούσαν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. 

ΜΑΜ.
 Τσίρος ξιδάτος. Ωραίος. Σε ποσότητα just για μεζεδάκι για ούζο όχι για μεριδούλα ορεκτικού. 
    Μανιτάρια πλευρωτους. Αρκετή ποσότητα για 2 άτομα, σωστά ψημένα και πολύ ωραία κομμάτια (τουλάχιστον εμένα μου αρέσουν τα σαρκώδη). 
    Πατάτες τηγανιτές. φρέσκες, ψιλοκομμένες στο χέρι, καλοτηγανισμενες χωρίς να μυρίζουν ψαρίλα 
   Σαρδέλες στα κάρβουνα. 10 το πολύ. Μικρές και κάπως να το πω λιωμένες, ζουπιγμένες. Πάντως δεν είχαν την κανονική μορφή του ψαριού. Μύριζαν φρέσκες αλλά ήταν λιγοστραπατσαρισμένες. 
    Καλαμαράκια. Καλή ποσότητα θα έλεγα. Η κουκούλα μονοκόμματη. Φάγαμε από μισό κομμάτι και τα αφήσαμε. Κάτι μύριζε περίεργα. Όχι σαν χαλασμένα, αλλά διαφορετικά αποτι θα αναμέναμε (σαν να είχε τηγανιστεί και κάποιο κομμάτι πλαστικό κοντά τους). 

    Στις τιμές θα έλεγα μέτριο για την εποχή. Όσα ανέφερα συν αρκετό ψωμάκι( φρέσκο και τραγανό) συν ένα ούζο, συν το εμφιαλωμένο νερό κάπου στα 40 ευρώ. Μάλλον προς τα πολλά θα έλεγα. Δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα. Ίσως για να το δω σαν μαγαζί όταν έχει λιγότερο κόσμο, και λιγότερο γκρινιάρικο κόσμο. Από την άλλη μπορεί να φταίει η κουζίνα στην αργοπορία ή να είχε τύχει κάποια αναποδιά. (πάντως τα καλαμάρια δεν τρωγόντουσαν...) 

No comments:

Post a Comment

/body