Apr 15, 2013

Αζουλένιο Mask. Η δύναμη του χαμομηλιού

   Το αζουλένιο το ξέρετε? Είναι ένα αρωματικό, οργανικό συστατικό του χαμομηλιόυ το οποίο διαθέτει εκπληκτικές και ήπια επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και συχνά εμπεριέχεται σε αιθέρια έλαια, αποστάγματα ανθέων και φυτών. Γενικά το αζουλένιο δεν είναι τοξικό. Βέβαια πάντα καλό είναι να κάνουμε κάποια αλλεργικό τεστ.... 
    Βρήκα λοιπόν μία μάσκα προσώπου, που έχω ερωτευτεί με αυτές τις μαλακτικές, προστατευτικές και καλμαντικές ιδιότητες. Πρόσωπο, μάτια και λαιμός κάθε τόσο γίνονται γαλαζοπράσινα για αρκετα λεπτά εώς και ώρες. Και μετά χαίρομαι την απίστευτη άισθηση ενυδάτωσης που νιώθω. Ναι. Είναι τόσο απαλό και καλό που μπορώ να το βάλω σαν μάσκα ακόμη και στα μάτια... 
    Αφού πλύνω το πρόσωπο και κάνω και κανένα καθαρισμό θα απλώσω την μάσκα σε όλο το πρόσωπο και στα μάτια και στον λαιμό. Αναλόγως τα κέφια μου και τον χρόνο μου το αφήνω απο μισή ώρα ως και όσο πάει!!!(Το δοκίμασα και σε λίγη ποσότητα σαν ενυδατική και κοιμήθηκα. Το πρωί το δέρμα ήταν σαν μώρου!!!!) Δεν σκληραίνει. Μένει με την κρεμώδη ύφη που έχει εξαρχής αλλά υπόψην μην ανοίξετε καμία πόρτα και σκίαξετε κανέναν με το πρασινωπό μουτράκι σας. (Την έπαθε ο πατέρας μου) Κατόπιν το ξεπλένω με χλιαρό νεράκι και έτοιμη. Μην σας πω δεν χρειάζεται και καμία ενυδατική μετά το πρόσωπο... 
   Συστατικά πέρα του χαμομηλιού (καολίνη (λευκός άργιλλος), έλαιο δεντρολίβανου, σπόρων σταφυλιού, ελιάς, εκχύλισμα αγγουριού)
Μυρωδιά. Ευχάριστη αλλά απροσδιόριστη. Θυμίζει λίγο λάσπη ίσως λόγω του καόλινη που περιέχει.
 Τιμή κάπου στα 10 ευρώ τα 100γρμ. Ποσότητα ύπεραρκετη για αρκετούς μήνες.
 Την μάσκα την βρήκα από την εταιρία NatLab που έχει φυσικά προίόντα και είτε την βρίσκετε σε εκθέσεις όπως στο Σύνταγμα, είτε στο μαγαζί τους, είτε νομίζω παραγγέλνετε. (Αν τους πετύχετε δείτε και τα σαπούνια τους. Εξαιρετικα)
Σύμφωνα με αναζήτηση στο ίντερνετ διάβασα τα ακόλουθα.
     Παρασκευάζεται και συνθετικά. Παράγωγά του είναι :
α) Γκουαζουλένιο, απο το ασκουιτερπένιο.
β) Χαμαζουλένιο, από το έλαιο του χαμομηλιού.
    Το αζουλένιο είναι αδιάλυτο στο νερό, διαλυτό στους οργανικούς διαλύτες και το χρώμα του είναι έντονα κυανό.
      Το διάλυμα του αζουλενίου είναι ελαφρώς φθορίζον, διαυγές ή γλοιώδες με αρωματική οσμή. Σε όξινο περιβάλλον το χρώμα του μετατρέπεται σε σε σκούρο γκρι.
   Μπορούμε να το βρούμε σε καλλυντικά παρασκευάσματα όπως :κρέμες, κρεμαλοιφές υδατοδιαλυτά διαλύματα, έγχρωμα προϊόντα (κραγιόν κλπ.), οδοντόπαστες κ.α.
    Το αζουλένιο χρησιμοποιείται στα καλλυντικά ως :
α) Πρόσθετη ουσία σε: Μαλακτικά για το δέρμα ή τα μαλλιά. Καταπραϋντικό μικροερεθισμών του δέρματος. Επουλωτικό μικροτραυματισμών του δέρματος.
β) Ανευρίσκεται σε: Προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών.
Από τα παράγωγα του αζουλενίου το :
Γκουιαζουλένιο, ως υδατικό συστατικό ανευρίσκεται σε: Τονωτικές λοσιόν για μετά το ξύρισμα. Τονωτικά μαλλιών. Οδοντόπαστες και στοματοπλύματα
.Χαμαζουλένιο, ως μαλακτικό εμπεριέχεται σε: Μαλακτικά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών. Έγχρωμα προϊόντα π.χ μαλακτικά κραγιόν. 
Και επειδή είναι και άνοιξη να και ένα όμορφο λιβάδι για μια εξόρμηση

No comments:

Post a Comment

/body