Aug 16, 2013

Alegria- Not

Προειδοποιώ ότι είναι για γκρίνια αυτό το κείμενο.
   Πέρσι πήγα στο cirque de solei στην παράσταση alegria. Μπορώ να πώ ότι έμεινα εντυπωσιασμένη από τα ακροβατικά που είδα αλλά μου δημιουργήθηκαν και παράπονα.

   Παρακολούθησα την παράσταση alegria στο κλειστό του οακα την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. (τελευταία μέρα, προτελευταία παράσταση)
   Όμως παρότι αλλά αναφερόντουσαν στο site της εταιρίας, τελικά παρακολούθησα λιγότερα νούμερα από όσα ανέμενα.
   Σε συζήτηση μου με υπάλληλο του χώρου κατόπιν της λήξης μου είπε ότι ήταν εις γνώσιν τους και κατά συνήθεια, όταν υπήρχε διπλή παράσταση μέσα στην ημέρα, στην πρώτη παρουσιαζόντουσαν λιγότερα νούμερα χωρίς να υπάρχει προειδοποίηση προς τους θεατές ή μείωση εισιτηρίου.
Συγκεκριμένα.

  • Παρότι αναμέναμε 2 κοπέλες σε ένα από τα νούμερα εμφανίστηκε μόνο μια. 
  • Σε άλλο ενώ αναμέναμε 3 ακροβάτες, παρουσιάστηκαν μόνο 2 
  • 2 από τα αναφερόμενα στο site νούμερα δεν εμφανίστηκαν ποτέ 
  • Τα σκετς των κλόουν φάνηκε ότι τράβαγαν για να καλυφθεί ο χρόνος των νούμερων που δεν είδαμε ποτέ 
  • Μάθαμε ότι στην απογευματινή παράσταση εμφανίζονται και αυτοί αλλά όχι στην πρωινή και πόσο μάλλον χωρίς ενημέρωση και διαφοροποίηση στην τιμή. 
  • Τουλάχιστον στο δικό μας διάζωμα (των 55 ευρώ) όσοι κάθονταν κοντά στα κάγκελα (που υπάρχουν έτσι κ αλλιώς στο οακα) ειδικά πιτσιρίκια δεν μπορούσαν να δουν ενώ είχαν πληρώσει το ύψος του κάγκελου έπεφτε ακριβώς στο οπτικό πεδίο τους, μπροστινοί μου με πιτσιρίκια ζήτησαν να μετακινηθούν στο κάτω διάζωμα(ακριβότερο) για να βλέπουν κάτι και η απάντηση ήταν αν θέλουν μπορούν να μετακινηθούν στα πιο οικονομικά. 
   Δεχόμαστε ότι είναι ακροβατικά, και πολύ δύσκολα και εντυπωσιακά επαναλαμβάνω, και μπορεί κάποιος καλλιτέχνης να έχει τραυματιστεί, αλλά απ ότι κατάλαβα είναι τακτική τους τα λιγότερα νούμερα. Επικοινώνησα ηλεκτρονικά την επόμενη κ ολας ήμερα με την διοργανώτρια εταιρία, αλλά δεν έλαβα καμία μα καμία απάντηση. Επίσης επικοινώνησα με το cirque du soleil αλλά ούτε και από εκεί έλαβα κάτι.
   Κατόπιν της επικοινωνίας μου με την γενική γραμματεία καταναλωτή αποφάσισε η διοργανώτρια εταιρία να μου στείλει έγγραφη απάντηση του τύπου "τα κάγκελα είναι μετρημένα και υπολογισμένα για την ασφάλεια και την καλή θέαση, ότι συμβαίνουν ατυχήματα και οι ακροβάτες για αυτό δεν εμφανίστηκαν, αν είχα κάποιο θέμα με τα νούμερα ας το έλεγα επιτόπου η να επικοινωνούσα άμεσα με την εταιρία ότι έγινε αντικατάσταση με άλλα νούμερα αντί για αυτά που δεν εμφανίστηκαν, και να δώσω το όνομα του ατόμου που μου έκανα την συζήτηση. Γενικότερα δεν με κάλυψαν σαν απαντήσεις παρά τις τόσες επικοινωνίες μου και σας παραθέτω τις δικές μου απαντήσεις.


(μια πρώτη σημείωση επικοινώνησα με την εταιρία την επόμενη μέρα της παράστασης άλλα ουδέποτε μου απάντησε...... )

(σχολίασαν ότι άργησα να επικοινωνήσω για τα παράπονά μου)
  • επικοινώνησα όταν αντιλήφθηκα την "απουσία" νούμερων και συνέκριναν αυτά που είδα με αυτά που υπήρχαν στο site της.
  • Λυπάμαι που δεν είχα κάνει εκτύπωση το πρόγραμμα ώστε να το αναληφθώ άμεσα.
  • επίσης την ίδια μέρα έβρεχε με αποτέλεσμα να μην ήταν εφικτό να επιστρέψω για να παραπονεθώ.
Είπαν ότι οι καλλιτέχνες που δεν εμφανίστηκαν αντικαταστάθηκαν με άλλους
  • όσον αφορά την αντικατάσταση καλλιτεχνών συγνώμη άλλα δεν υπήρξε. απλά δεν εμφανίστηκαν. είπαμε ότι τουλάχιστον 3 καλλιτέχνες δεν εμφανίστηκαν και επαναλαμβάνω το ότι ενημερωθήκαμε ότι οι πρωινές παραστάσεις ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ήταν με λιγότερα νούμερα από τις απογευματινές. το αν η μαρτυρία είναι αγνώστου άτομου προφανώς είναι για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την συνεργασία του.
  • επίσης σε περίπτωση που κάποιος καλλιτέχνης έχει κάποιο ατύχημα και δεν πρόκειται να εμφανιστεί ενημερώνονται οι θεατές. δεν μιλάμε για έναν καλλιτέχνη σε ένα νούμερο με άλλους 25 οπότε η απουσία του ίσως και να μην φάνει. μιλάμε για ένα ολόκληρο νούμερο. μιλάμε για μια από τις 2 ακροβάτισσες. μιλάμε για 1 από τους 3 ακροβάτες. είναι σαν να πηγαίνουμε να δούμε 5 τραγουδιστές που έχουν ανακοινωθεί με δικό του πρόγραμμα ο καθένας, και ο ένας δεν εμφανίζεται η όπως λέει η εταιρία αντικαθιστάτε. 
Όσον αφορά το ότι δεν βλέπαμε μου απάντησαν ότι κάθισα 7 σειρά καί οτι τα ακροβατικά πραγματοποιούνταν όλα στα 12 μέτρα ύψος από την σκηνή. Και ότι τα κάγκελα έχουν ύψος 50 εκ. 
  • Καθίσαμε 2 σειρά από τα κάγκελα διότι οι άλλες 5 ήταν στο κάτω διάζωμα...... εξου και η αρίθμηση 7η σειρά. το αν βλέπαμε η κάναμε ακροβατικά ανά περιστάσεις το γνωρίζουμε εμείς καλύτερα ίσως. 50 εκατοστά δεν είναι με τίποτα. ήταν στο ύψος της μέσης μου. 80+ εκτός αν είμαι νάνος και δεν το γνωρίζω..... επίσης νομίζω είναι τοποθετημένα για να δυσκολέψουν την προσπέλαση τους κάτι που στα 50 εκ θα ήταν αρκετά εύκολο. επίσης σχόλιο. δεν ήταν όλα τα νούμερα σε ύψος 12 μέτρων...... αλλά κάποιες φορές υπήρχε και κίνηση μέσα στο κοινό που ήταν καθιστό....)
Τώρα βέβαια ένα χρόνο μετά (περσινά ξινά σταφύλια κυριολεκτικά) αναρωτιέστε γιατί το αναφέρω? έ το θυμήθηκα και συγχύστηκα για την αντιμετώπιση. Κοινώς ένιωσα ότι αφότου  πληρώθηκαν αδιαφόρησαν για τα παράπονα του κόσμου. 
Kat 

1 comment:

/body