Sep 17, 2015

Καλλιτεχνικό (?) ποτήρι

       Με έπιασαν που λέτε καλλιτεχνικές ανησυχίες. Να πώ ότι το έχω? Ψέματα θα πώ. Αρχίζω να το ψάχνω όμως. Και με μικρά πειραματόζωα εκτονώνομαι μέχρι να καταπιαστώ με κάτι πιο "δύσκολο". Τα πρώτα θύματα, κάτι παλιά ποτήρια. Δε χρησιμοποίησα τα πιο κατάλληλα-ταιριαστά προϊόντα για το γυαλί, αλλά ότι είχα πρόχειρο. Είπαμε δοκιμάζουμε αν τα καταφέρνουμε και βλέπουμε. Οι γενικές αποχρώσεις του σαλονιού είναι μαύρο-κόκκινο όποτε σε αυτές κινήθηκα για να δέσουν στον χώρο.
  Τα υλικά: Γυάλινα διαφανή ποτήρια (σωλήνες) λοιπόν, τέμπερα μαύρη, βερνίκι (μετάλλων είχα), δαντέλα κόκκινη, κορδέλα μαύρη, κόλλα.

  Έριξα στο ποτήρι λίγο βερνίκι, περίπου μισή τέμπερα και 2 σταγόνες νέφτι. Κατόπιν ανακάτεμα με ένα ξυλάκι για να καταφέρω να τα πείσω να ενοποιηθούν.


   Αρχισα να περιστρέφω το ποτήρι μέχρι να καλυφθεί όλο εσωτερικά από το παχύρευστο μίγμα. Κάθε τόσο ξανακινούσα μέσα το καλαμάκι ώστε να σπάσει τυχόν φουσκαλίτσες τέμπερας που είχαν μείνει. 

   Σιγά-σιγά κάλυψε τα τοιχώματα και το άφησα στην ησυχία του για κανένα μισάωρο. Αρκετό μείγμα κατέβηκε στο πάτο του ποτηριού. Κατόπιν επανέλαβα το γύρω-γύρω όλοι και το ξανά άφησα. Επανέλαβα (3-4 φορές) μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί στα τοιχώματα οπότε και το άφησα πλέον να στεγνώσει.
    Την επόμενη μύριζε νέφτι αλλά πλέον ήταν στεγνό. Έκοψα τη μία δαντέλα στο μήκος της περιφέρειας του ποτηριού, την κόλλησα τεντωμένη επάνω του και στην μέση της κόλλησα και την σατέν κορδέλα. Στο άλλο την κόλλησα ζαρωμένη και έβαλα και την κορδέλα και σε αυτήν.

Έτοιμα. Πως σας φαίνονται? Ποιό σας αρέσει πιο πολύ? 
Kat 

1 comment:

  1. I tentwmeni dantela mou aresei perissotero! kali arxi sta crafting sou! ;)

    ReplyDelete
/body