Sep 22, 2015

Ο μαυροκόκκινος καθρέπτης

Καλλιτεχνικών ανησυχιών συνέχεια.
     Είχα ένα τοίχο που σκεφτόμουν ότι ήθελα έναν καθρέπτη. Στην αρχή γλυκοκοίταζα έναν από το ικέα (οβάλ, λευκό και σαν σκαλιστό) και σκεφτόμουν ότι θα τον πείραζα σε μαύρο-κόκκινο χρώμα. Κάνοντας μία βόλτα από το jumbo είδα έναν μικρό οβάλ στα 5 ευρώ νομίζω (ίσως λέω πολλά, δεν κάνω διαφήμιση θυμίζω, αλλά το ότι είναι άσπρος πολύ με βόλεψε.). 25χ33 οι εξωτερικές διαστάσεις, 14χ20 ο καθρέπτης.
Χε χε βρήκα πειραματόζωο….

Δυστυχώς από τον ενθουσιασμό δεν σκέφτηκα να βγάλω φωτογραφία πριν, αλλά σας έχω όμως την εσωτερική πλευρά και μια φωτογραφία από μια άλλη κοπέλα που έκανε κ εκείνη μια τεχνοτροπία (το πλαίσιο είναι κατάλευκο θυμίζω)

<- από άλλο blog (link)
Η πίσω πλευρά μετα το βάψιμο->

    Τα βασικά υλικά. Κόκκινη μπογιά (μετάλλων και πάλι όπως κ στα ποτήρια) μαύρη τέμπερα. Τα βοηθητικά. Πινέλο φαρδύ, πινελάκι λεπτούλι, νέφτι, εφημερίδες, και 2 κουτάκια για τις αραιώσεις.
   Αφαιρώ τον καθρέπτη από το πλαίσιο. (Έσπασε κι όλας και έχουμε κ γούρι) Σημείωση. Κάποιες φώτος είχαν από κάτω την εφημέρίδα, όπότε το έκοψα λιγάκι στο paint.
    Στρώνω εφημερίδα στον πάγκο να μην τα κάνω όλα κόκκινα, και βάφω όλον τον καθρέπτη με το φαρδύ πινέλο με το κόκκινο χρώμα το οποίο έχω αραιώσει ελαφρά με το νέφτι. Επειδή δεν έπιανε πολύ καλά στις εσοχές χρησιμοποίησα και μια εφημερίδα κάπως τσαλακωμένη για να επιμένω λιγάκι στις εσοχές του να μην φαίνεται το λευκό. Τη πίσω πλευρά, δεν την βλέπει η πεθερά και δεν ασχολήθηκα.

   Αφού το άφησα να στεγνώσει περίπου μία μέρα στον αέρα έβαλα μερικές σταγόνες τέμπερα σε ένα παλιό καπάκι από γάλα κ λίγες σταγόνες νερό. Το ανακάτεψα και με το λεπτό πινελάκι έπαιρνα ελάχιστη ποσότητα την σκούπιζα - στέγνωνα αρκετά στην άκρη του καπακιού και έπειτα έβαφα τόπους-τόπους το πλαίσιο προσπαθώντας να αφήνω ελάχιστο στρώμα μαύρου χρώματος. (κάπου είχα δει ότι αυτή η τεχνική λέγεται dry brush).

    Προσπάθησα να καλύψω όλη την επιφάνεια με τον ίδιο τρόπο. Όταν στέγνωσε, όπου είδα ότι είχε πιο πολύ μαύρο από όσο θα ήθελα, έκανα το dry brush με λίγο κόκκινο για να το φωτίσω. Έβαλα ξανά τον καθρέπτη πίσω και το κρέμασα. 
   Το τελικό αποτέλεσμα με εξέπληξε πάρα πολύ. Μου θυμίζει κάτι σε παλιό ξύλο. Εσάς πως σας φαίνεται? Τι θα λέγατε να κάνω με το σπάσιμο? Σκέφτομαι να το βάψω κατά μήκος με τον συνδυασμό κ πάλι των χρωμάτων. Τύπου "Καλέ επίτηδες το έκανα για να έχει σχέδιο" και καλά(?)…

Kat 

No comments:

Post a Comment

/body