Oct 18, 2015

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2

    Πήγαμε το καλοκαίρι σε μια πολύ όμορφη παράσταση με το όνομα, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2".
     Καλά, τρεις ήταν επί σκηνής βασικά. Οι δυο ηθοποιοί και ο μουσικός. (Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής οι ηθοποιοί, Κώστας Γάκης, σκηνοθέτης-μουσικός κτλ) 
    Όχι καλέ δεν υπήρχε μόνο ο Ρωμαίος και η Ιουλιετα ως χαρακτήρες, αλλά σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες από το έργο. Με πολλά «τεχνάσματα», γρήγορες εναλλαγές και πολλή διάθεση από μέρους των ηθοποιών, καταλήξαμε να παρακολουθούμε ένα πολυπρόσωπο (πως τα λέω, πως τα λέω) έργο.
    Απλά κουστούμια, που με μικρές προσθέσεις ανά τον ρόλο, ξεχώριζαν τον έναν χαρακτήρα του έργου, από τον άλλον. Τα σκηνικά να έχουν μια έξυπνη εναλλαγή, με ευφάνταστους τρόπους. Και ο κάθε χαρακτήρας αποδομένος τόσο ξεχωριστά από τους άλλους που σου δημιούργησε και τα ανάλογα συναισθήματα. 
    Οι ηθοποιοί νέοι και με πολύ κέφι και αγάπη σε αυτό που κάνουν, να έχουν πολύ όμορφο δέσιμο-χημεία μεταξύ τους και να σε παρασύρουν στο έργο, κάνοντας σε να ξεχάσεις την απουσία παραπάνω ηθοποιών. Η συμμετοχή του μουσικού, και λίγο σαν ρόλος αλλά και στην μουσική φυσικά, μια πολύ καλή επιλογή (και σκηνοθέτης του έργου παρακαλώ). 
    Φοβερή ενέργεια και εγρήγορση, και από ρόλο σε ρόλο, τόσο ευδιάκριτες διαφορές που θα μπορούσαν να είναι άλλοι ηθοποιοί. Δε ξέρω πόσο κουρασμένοι καταλήγουν μετά από κάθε παράσταση αλλά ελπίζω το χειροκρότημα που τους προσφέρουμε ως θεατές να τους εμψυχώνει κάθε φορά. Βέβαια και η βράβευσή τους αποδεικνύει το πόσο εντυπωσιακή παράσταση είναι.
     Το έργο με σωστές δόσεις γέλιου ειδικά στο πρώτο μέρος, συγκίνησης αλλά και κλιμάκωσης συναισθημάτων στα κρίσιμα σημεία, αποδόθηκε πάρα πολύ όμορφα και μας άφησε με όμορφες στιγμές εκείνο το καλοκαιρινό βραδάκι. 
    Οι μεγάλοι το καταχαρήκαμε και νιώσαμε πως η ώρα πέρασε τόσο γρήγορα και ευχάριστα που δεν θέλαμε να φύγουμε, κάτι πιτσιρίκια εκεί δίπλα που «ανησυχούσαμε» ότι θα είναι λίγο ζωηρά, είχαν απλά μαγευτεί και καθόντουσαν πιο ήσυχα και από εμάς.
    Απλά πράγματα, χωρίς εξάρσεις φωνών και προσπάθειας «επίδειξης» ταλέντου αλλά πραγματικό ταλέντο, σεβασμός προς τον θεατή (παρότι ήταν μια δωρεάν παράσταση εκείνη) και πολλή διάθεση και κέφι, έφτιαξαν μια από τις πιο όμορφες παραστάσεις  που έχω δει και την οποία σίγουρα την προτείνω να την προτιμήσετε σε έξοδο σας.
Kat 

No comments:

Post a Comment

/body